Telepítési útmutató

Egy átlagos ügyességű felhasználó már képes a medencetető telepítésére. Azt ajánljuk, hogy a telepítést legalább két személy végezze.

A medencefedés/tető telepítését előnyösebb a medence terén kívül (nem a végleges helyen) végezni. Így a belső oldalakhoz jobban hozzáférhet a szerkezet összeállítása, illetve a fólia rögzítése és kifeszítése érdekében. A szétnyitott tetőt három személy könnyen átviheti a végleges helyére – ketten a zsanéroknál, egy ember középen (a tető csúcsánál).

TROPIKO medencefedés a hosszabb úszószezonért, a meleg medencéért és az azúrtiszta vízért. Föld feletti és süllyesztett (kerek) kültéri medencékhez.

Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.A telepítéshez 13-as és 11-es csavarkulcs szükséges, amelyeket a termék csomagolása nem tartalmaz.

Szeles időben ne telepítse a terméket

1. lépés
Rögzítse a talajhoz a csuklós szegmenst úgy, hogy a zsanér sugarainak menetei a medence felé nézzenek. A szegmens szabadon álló végét (amely nincsen a talajhoz erősítve) afelé az oldal felé állítsa, ahonnan kiindulva fel fogja nyitni a medencét. A csuklós mechanizmus rögzítéséhez használjon a terep jellegének megfelelően tipliket, de legalább a mellékelt cövekeket.

Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.

2. lépés
Az Ön medencetetője átmérőjének megfelelő távolságra az 1. csuklós szegmenstől rögzítse a talajhoz a második csuklós szegmenst is az első szegmenshez hasonlóan.

3. lépés
A tető tizenegy ívből épül fel. Az egyes ívek összeállításához szükséges csövek külön-külön vannak csomagolva. Egyesével állítsa össze az íveket: tolja össze a csövek keskeny végeit, amíg a rögzítő nem kattan. Az első és az utolsó ív (azok, amik teljesen lehajtott tető esetén a földön fekszenek) erősebb anyagú csövekből készült.

Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.

4. lépés
Mindegyik ív végére műanyag vakdugót helyezünk. Az ívek mindkét végét egyesével a csuklós szegmens csavarjaira helyezzük úgy, hogy először felcsavarunk egy műanyag karikát (alátétet), utána felhelyezünk egy ívet, végül egy fém alátéttel biztosítjuk az anyacsavart, amit finoman meghúzunk.
Miután összeszerelte az íveket, hagyja őket egymáson fekve (félhold alakban).

5. lépés
Fektesse a tető külsejére, az összeállított ívek köré a hozzá tartozó ponyvát, és az egyes íveken található tépőzárak segítségével lépésről lépésre rögzítse az egyes ívekre. A végeken (a csuklós szegmenseknél) lévő tépőzárakkal egyelőre ne rögzítse a ponyvát.

Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.

6. lépés
Mielőtt lassan széthajtaná a tetőt, ügyeljen arra, hogy a ponyva egyenletesen feszüljön az egyes íveken. A ponyva ne ráncosodjon ferdén az ívek között. A tető széthajtása közben húzza a ponyvát a csuklós szegmensek irányába. Rögzítse az utolsó tépőzárakkal is.

7. lépés
A háromszög formájú gumifülek a mellékelt gumikötelek odaerősítését szolgálják, amelyek a medence használati idején kívül a tetőt/medencefedést rögzítik az időjárás hatásaival szemben.
A gumikötelek kifeszítésére használhatja a mellékelt cövekeket vagy más rögzítőelemeket, amelyeket a ponyvára varrt háromszögletű fülek alatt stabilan a burkolathoz vagy a talajhoz erősít.

Megjegyzések:
Szabadon álló vagy félig süllyesztett medencék esetén ne feledkezzen meg a szűrő bekötéséhez szükséges helyről sem.
A szűrőcsövek átvezetése a csuklós szegmensen keresztül is lehetséges, amennyiben a csövek kellően védve vannak.
A lefedett medencéhez nem szükséges buborékos szolárfóliát vásárolni a vízfelszínre.

Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.

Figyelmeztetés:
Szezonon kívül lehajtva hagyható a tető. A kivételt a téli időszak jelenti, amikor a hótakaró a súlyánál fogva mechanikai károsodást okozhat az alumínium szerkezetben és a teljes medencefedésben. A téli hónapokban hagyja kinyitva a tetőt.

Fagypont alatti hőmérséklet esetén ne mozgassa a tetőt, mert az átlátszó fólia sérülést szenvedhet.

PDF formátumban letölthető dokumentum.