Gyakori kérdések

Gyakori kérdések a medencefedésről

Mennyivel legyen nagyobb a medencefedés átmérője, mint a medencéé?
A medencefedés felnyitásakor a belső részbe érnek a ponyvarétegek. Legalább 25 cm-es ráhagyást javasolunk a medence szélei körül – azaz a medence átmérőjénél legalább 50 cm-rel nagyobb átmérőjű medencefedést válasszon. Föld feletti medencék esetén a medence felső széléhez képest kell kiszámolni a ráhagyást (semmiképp sem a talajhoz képest). Ezért összeállítottunk Önnek egy segédtáblázatot a medencefedések méreteiről a medence magassága és átmérője függvényében. Mindig ellenőrizze, hogy a medencefedés átmérőjébe nem nyúlik-e bele a skimmer, a medence szélén csatlakoztatott csövek, a medence mellett rögzített lépcsők, vagy a magas lépcsőkorlát.

Felmelegszik a víz a lefedett medencében, vagy napkollektort is kell használnom?
Igen, annak köszönhetően, hogy a TROPIKO medencefedés teljes felületén átlátszó fóliát használtunk, a vizet felmelegíti a medencefedés alatti nagyon meleg levegő. A ponyván nincsenek árnyékoló elemek. Az is segíti a medence felmelegítését, ha elkeveredik a medence felszínén lévő meleg víz – a vízszűrő működtetésével.
Amennyiben nyári napokon 27–29 foknál melegebb vizet szeretne, kiegészítőként szolárkollektort is használhat. Az ajánlott méretű szolárkollektorok (ugyanakkora felület, mint a medencéé) helyett feleakkora felület is elég kell, hogy legyen.

A vízkezelési szokásainkon is változtatnunk kell?
A vízminőség javítására kizárólag olyan vegyi készítményeket használjon, amelyek kifejezetten medencevíz kezelésére valók.
A TROPIKO medencefedés használata mellett nagyon jelentős mértékben hosszabb lesz az úszószezon. Emellett jelentősen csökken a medencébe (elsősorban az esővel) kerülő szennyeződések mennyisége. A használt vegyi készítmények mennyisége és a vízminőségre fordított kiadások mindent egybevetve nem nőnek, épp ellenkezőleg.
Gyakrabban ellenőrizze a medencevíz minőségét azokban az időszakokban, amikor a medencevíz hőmérséklete 28 fok felé emelkedik. A meleg víz gyorsabban algásodik.

Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.Télen a medencefedést hagyhatjuk összecsukva a medence mellett?
Igen, a medencefedés anyaga ellenáll az időjárás egész éves hatásainak. A fagyok beállta előtt ki kell nyitni a medencefedést. A szerkezet nem alkalmas hóréteg vagy a medencefedés belső oldalára fagyott jég megtartására.

Hogy néz ki a becsomagolt medencefedés a szállítás előtt?
Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.Kartondobozban, fóliába csomagolva szállítunk mindent, ami a medencefedés összeszereléséhez szükséges. A terméket futárszolgálat kézbesíti 210 cm x 50 cm x 25 cm méretű kartondobozban, tömege a medencefedés méretétől függően 35–55 kg.

Mi is össze tudjuk szerelni?
A telepítés (lásd az útmutatót) nagyon egyszerű. Amennyiben már sikerült leraknia és összeállítania egy puhafalú medencét, vagy egyszer már megoldotta egy skandináv bútor összeszerelését, akkor biztosan a mi medencefedésünk sem okozhat Önnek gondot.

Nehéz lesz kinyitni a medencefedést a beszálláshoz a medencébe?
A szerkezet súlyeloszlásának köszönhetően a rögzítetlen medencefedést még egy 5 éves gyermek is ki tudja nyitni (azaz megemelni).

Több macskánk is van, nem fogják szétkarmolni a medencefedés fóliáját?
Ezt természetesen nem tudjuk teljesen kizárni, de a ponyva az első borda magasságáig kék, víztaszító poliészter szövetből készült.

A medencefedés teljesen is kinyitható, hogy fürdés közben zavartalan legyen a kilátás?
Magától értetődik, hogy a TROPIKO medencefedés teljesen kinyitható. A medence mellett összecsukott medencefedés körülbelül 35–40 cm magasságú. Az egyik oldalon nyitható.

Télen kint lehet hagyni a medencefedést? Ha lehajtva marad a medencén, elbírja a hó súlyát?
Igen, a medencefedést egész évben kint lehet hagyni, de mindig összecsukva. Figyeljen arra, hogy fagypont alatt a medencefedés nem mozgatható, a fólia sérülést szenvedhet.
A medencefedést nem a hó okozta terheléshez terveztük. Néhány hét hóesés után ki kell nyitni a medencefedést. A jótállás nem vonatkozik a hó súlya okozta mechanikai sérülésekre.

A medencefedést olyan medencéhez szeretném használni, ami a nyaralómban van, nem a lakhelyünkön. Szét lehet szerelni télre?
Termékünk esetében a fedőponyva rögzítése és telepítése egyszerű, az általunk választott rendszer lehetővé teszi az esetleges szétszerelést is a biztonságos helyen való tárolás céljából.

Jégesőben nem lyukad ki a fólia?
Ilyen problémát nem tapasztaltunk. A fólia erős, rugalmas. Nem valószínű, hogy jégeső vagy eső hatására kilyukadhat.
Az elmúlt évek során egyetlen vásárlónknak sem kellett mechanikai sérülésekből adódó problémákat megoldania. Ha ennek ellenére mégis megtörténne a fólia mechanikai szakadása a medence közelében végzett tevékenységek során, forduljon hozzánk, és segítünk a minőségi javításban!

Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.