Meleg víz a medencében

Kültéri fürdőzés esetén az emberek többsége 21°C felett tekinti melegnek a vizet. A mi éghajlati feltételeink mellett ez a fürdőzési hőmérséklet a nyár során június hónap közepétől augusztus hónap közepéig érhető el. A meleg szökése és a víz lehűlése rövid távon takaróponyvával mérsékelhető. A szolárponyvák intenzív napsugárzás mellett szintén felgyorsítják a medencevíz felmelegedését. Ezek a kiegészítők kellemesebbé teszik a fürdőzési szezont, de nem hosszabbítják meg.

A medencefedés erősebb hőhatást ér el a víz melegítése szempontjából, és mérsékli a lehűlést. A medencefedést stabilizált, minőségi fóliából állítjuk elő, amely alatt a nyár folyamán akár 60°C-ig is felkúszhat a hőmérséklet. Még gyenge napsugárzás mellett is bekövetkezik a medence körüli tér és a vízfelszínen át a víz jelentős felmelegedése. A szezon csúcsán a vízhőmérséklet 26–29°C-ot ér el. A medencefedés már májustól egészen szeptember végéig meleg vízben való fürdőzést tesz lehetővé – majdnem 150 %-kal hosszabbítja meg a szezont.

Amennyiben Ön a medencefedés előnyös hatásai ellenére is napkollektorral szeretné felmelegíteni a medencevizet, csökkentheti a kollektorok felületét. Az általános elv, hogy a nem fedett kerti medencékhez tartozó szolárpanelek felszíne körülbelül akkora kell, hogy legyen, mint a medence vizének felszíne. A medence lefedésével és a víz lehűlésének mérséklésével a szükséges szolárpanelek mérete a medence felére csökken.

Zastřešení bazénu TROPIKO pro delší koupání, teplý bazén a čistou vodu jako azuro. Pro nadzemní i zapuštěné (kruhové / kulaté) zahradní bazény.